Salade met gegrilde
perzik, witlof en pecannootjes
Ingrediƫnten: voor 4
personen
100 gr magor kaas
4 eetl. rode wijn azijn
60 ml olijfolie
4 kleine stronkjes witlof
2 perziken, gehalveerd, pit verwijderd
2 eetl. pecannootjes
Bereiden:
Brokkel de kaas boven een maatbeker, voeg de azijn en 50ml
olie toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde, romige dressing. Voeg 1-2
eetl. water toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de witlof in de
lengte doormidden, verwijder de bittere kern en snijd in lange, dunne reepjes.
Schep om met 1/3 deel van de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over 4 borden. Bestrijk de perzik met de resterende
olijfolie. Leg met de platte kant op de grill of in een grillpan. Gril de perzik
3minuten, draai een kwartslag en gril nog 1 minuut. Snijd de perzik in 3 parten
en leg naast de witlofsalade. Schenk de resterende dressing eroverheen en
bestrooi de salade met de nootjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten