Salade met gegrilde perzik, witlof en pecannootjes


Salade met gegrilde perzik, witlof en pecannootjes



Ingrediƫnten: voor 4 personen
100 gr magor kaas
4 eetl. rode wijn azijn
60 ml olijfolie
4 kleine stronkjes witlof
2 perziken, gehalveerd, pit verwijderd
2 eetl. pecannootjes

Bereiden:

Brokkel de kaas boven een maatbeker, voeg de azijn en 50ml olie toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde, romige dressing. Voeg 1-2 eetl. water toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de witlof in de lengte doormidden, verwijder de bittere kern en snijd in lange, dunne reepjes. Schep om met 1/3 deel van de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over 4 borden. Bestrijk de perzik met de resterende olijfolie. Leg met de platte kant op de grill of in een grillpan. Gril de perzik 3minuten, draai een kwartslag en gril nog 1 minuut. Snijd de perzik in 3 parten en leg naast de witlofsalade. Schenk de resterende dressing eroverheen en bestrooi de salade met de nootjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten